Kollatõbiste arv küündib pea 80ni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollatõbi Eestis
Kollatõbi Eestis Illustratsioon: Postimees

Läinud nädalal lisandus Eestis kaheksa uut A-viirushepatiidi ehk kollatõve juhtu, selgus terviseameti andmetest. Kõik haigestumised olid seotus Viljandimaaga.

Aasta algusest alates on kollatõbe registreeritud 79-l juhul, varasematel aastatel on haigust esinenud  vaid kümnel-paarikümnel korral. Tänavu hoogustus kollatõppe haigestumine augustis ja Viljandimaal on augustist alates registreeritud juba 58 kollatõppe haigestumise juhtu. Viljandi maavalitsuse andmetel elab 49 nakatunut Viljandi linnas.

Haigestunute hulgas võib leida kõikide vanusrühmade esindajaid: eelkooliealised- ja koolilapsed, üliõpilased, töölised, töötud, kodused ja pensionärid. Nakkus levib praegusel hetkel suure tõenäosusega olmelisel teel, kas vahetul kokkupuutel haige inimesega või haigestunud inimese poolt saastatud pindade, esemete või toidu kaudu.

Seetõttu on leviku takistamiseks oluline pesta korralikult käsi, kindlasti pärast tualetis käimist, enne söömist ja söögi valmistamist ning pärast mähkmete vahetamist. Vältida tuleks suupiirkonna puudutamist pesemata kätega.

Haiguse ennetamiseks on võimalik ka vaktsineerimine, kuid selle eest tuleb patsientidel ise maksta. Viljandi linn on vaktsineerimist pakkunud riskigruppi kuuluvate inimestega tegelevatele hooldustöötajatele. Viljandi haigla on vaktsineerinud kiirabitöötajad ja koduõed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles