Venemaal sai üle 50 inimese lasteaias omletist mürgituse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omlett.
Omlett. Foto: Aldo Luud

Sverdlovski oblasti ühes lasteaias sattus 54 inimest haiglasse raske mürgitusega, mille põhjustajaks arvatakse söögiks antud omletti, kirjutab gazeta.ru.


Kolm täiskasvanut ja 51 last sattusid ühest ja samast lasteaiast haiglasse ja veel 18 on kodus arsti jälgimise all. Kaks last on koguni reanimatsioonis. Esialgseks diagnoosiks on salmonelloos.

Oblasti peaepidemioloog Irena Bazite ütles, et vaid ühel haigaravil viibival lapsel on positiivsed muutused, teised on keskmiselt raskes seisundis. Lasteaias on välja kuulutatud karantiin.

Tema andmetel võisid lapsed ja lasteaia töötajad saada mürgituse kanahakklihast ja omletist. Nende toiduainete tarnijate tegevus lasteasutustes on seetõttu peatatud.

Tervishoiuministeeriumi osakonnajuhataja Svetlana Tatarova ütles, et kõik vajalikud proovid nii veest kui toidust on võetud ja neid uuritakse. Spetsialistid leidsid lasteaia toiduplokist ka mitmeid sanitaarnormide rikkumisi.

Massilise mürgituse juhtumi suhtes on algatatud kriminaalasi. Vastavalt seadusele võib süüdlasi oodata 500 000 rubla suurune trahv ja vabadusekaotus 3-6 aastaks. Uurimise käigul hoiab silma peal Sverdlovski prokuratuur, mille töötajad kontrollivad nüüd ka teisi koolieelseid lasteasutusi.

Oblasti kuberner Aleksandr Mišarin nõudis masiimürgistuse põhjustajatele karmi karistust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles