Toitumisteadlane: sealiha pole kanalihast kehvem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha.
Sealiha. Foto: SCANPIX

Seafilee on täpselt sama väherasvane nagu kanafilee, inimesed lihtsalt ei tea seda, ütles Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi emeriitdotsent Tiiu Liebert.

Liebert rääkis ETV saates «Ringvaade», et nõukogude ajal nuumati sigu, kuna kõrgema rasvasisaldusega sealiha eest maksti suuremat kokkuostuhinda ning seetõttu jõudiski poeletile rasvane sealiha, tänapäeval on aga tõuaretus läinud vastupidises suunas, vahendab ERR Uudised.

«Kanafilee on väherasvane, aga seafilee on täpselt sama väherasvane, sama vähe annab energiat, aga inimesed ei tea seda lihtsalt,» märkis Liebert.

Eesti sealiha on toitumisteadlase kinnitusel väga hea kvaliteediga ja seepärast algatas toiduliit kampaania «Sealiha on hea liha».

Kes tahab aga veel väiksema rasvasisaldusega liha, peab Lieberti sõnul lootma tulevikule, kui poes hakatakse müüma katseklaasiliha, mis võib turule jõuda lähema aastakümne jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles