Kopsuvähiga võitlev Agu Uudelepp tagasi tööl: aastaga on palju muutunud

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radar - Agu Uudelepp.mp4
Radar - Agu Uudelepp.mp4 Foto: Pilt videost

Agu Uudelepa tervises on aastaga toimunud suur edasiminek ning mees on tundnud end piisavalt hästi, et tööle naasta. 

Kommunikatsioonispetsialist, õppejõud ja kahe väikelapse isa Agu Uudelepp on viimastel aastatel võidelnud hilises staadiumis kopsuvähiga, saanud ravi nii Eestis kui Pariisis. Äsja teatas Uudelepp rõõmustavat uudist, et ta naasis juba juba kuu aega tagasi tööpostile Estonian Business Schooli (EBS) dotsendina.

Eelmisel aastal sama ajaga võrreldes tunneb mees end märkimisväärselt paremini. «Mullu augusti algul pidin pargis jalutades maha istuma ning vajusin tööjuures trepil kokku. Eile käisin Pariisis vaatamas 1870. ja 1871. aastal sakslaste eest Londonisse pakku läinud prantsuse impressionistide näitust ega tundnud kordagi, et peaks istuma,» sõnas Uudelepp.

Teisipäeval oli Uudelepal korraline ülevaatus Pariisis, mille järel ütles arst, et ta seisund on stabiilne ja eelmiste uuringutega võrreldes muudatusi ei ole. Seega jätkub ravi senisel moel edasi. 

«Tööl olen praegu tõesti tagasi, vastuvõtuvestlustel (EBS-is - toim.) on osaletud ja augustis seisavad ka esimesed juba kokkulepitud loengud ees. Eks näha ole, mis edasi saab,» rääkis ta. 

Kopsuvähiga maadleva Uudelepa raviplaanis tehti Pariisi haiglas palju muudatusi. Möödunud aasta lõpul vahetati välja ka tema vähiravim, mille saamiseks Uudelepp vähiravifondist toetuse sai. Uudelepa algne ravim Keytruda vahetati Pariisis välja Tagrisso vastu, mille kõrvalmõjud on väiksemad. «Pariisis tehtud analüüsid näitasid, et minu mutatsiooni puhul on parimad Tagrisso tabletid. Veel kallimad, kuid mõjusad ja ilma kõrvalmõjudeta,» rääkis Uudelepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles