Briti õdedel keelati eutanaasiast rääkimine

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske haige intensiivravi.
Raske haige intensiivravi. Foto: Margus Ansu

Suurbritannia meditsiiniõdedel keelati arutada patsientidega mistahes küsimusi, mis seotud eutanaasiga, kirjutas medportal.ru.


The Daily Mail teatel trükkis vastavad soovitused ära Suurbritannia kuninglik õenduskolledž. Need valmisid õdede palvel, kes märkisid, et et patsiendid ja nende sugulased on korduvalt nende poole pöördunud konsulteerimaks eutanaasiaga seonduvat ja paljud neist on olnud raskustes küsimustele vastamisega.

Soovituste kohaselt ei tohi meedikud enam patsientidega eutanaasiast rääkida. Eraldi on välja toodud keeld kõnelda Šveitsi kliinikust Dignitas, mis osutab abi inimeste vabatahtlikul elust lahkumisel.

Samas soovitatakse meditsiiniõdedel tunda huvi, ka surmavalt haiged soovivad veeta oma viimased päevad kodus ja milliseid valuvaigisteid nad eelistavad. Peale selle peavad meedikud välja selgitama haigete soovi elustamisvahendite rakendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles