Seksuaalfantaasiad võivad valla päästa aevastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Conradi

Hiljutiste uuringute käigus leidsid teadlased tõestust sellele, et paljude inimeste puhul võivad seksuaalfantaasiad valla päästa aevastuse.


Oxfordi Radcliffe´i Haigla kõrva-, nina- ja kurguspetsialist Mahmood Bhutta korraldas uuringu, kuna oli varem tegelenud patsiendiga, kes kannatas kontrollimatute aevastushoogude käes iga kord kui tal olid peas seksuaalsed mõtted, vahendab

The Independent

.



Teadlaste arvates on selline olukord ebatavaline ning nad asusid uurima asjakohast kirjandust, lisaks leidsid nad internetiotsingu tulemusena väga palju vasteid ja seoseid sõnade «seks» ja «aevastamine» vahel.



Aevastus tekib tavaliselt ninaärritusest, mis refleksina heidab välja õhu enam kui 90-miilise tunnikiirusega, kuid aevastust saab esile kutsuda ka kulmude kitkumisega, stimuleerides kolmiknärvi, mis tekitab aistinguid näos.



Teadlaste sõnul võivad paljud aevastada ka päikesevalguse tõttu ning see puudutab umbes ligi veerandit maailma rahvastikust. Haruldasemad on juhud, kus terve perekond aevastab näiteks peale söömaaega.



Bhutta sõnul usub ta, et seksuaalsed mõtted on osa meie evotsioonilisest arengust ning kui mõnikord inimese närvid automaatses närvisüsteemis ristuvad, võibki tekkida aevastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles