Laste hambaravihüvitise kord võimaldab haigekassalt raha välja petta (1)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste hambaravi. Pilt on illustratiivne.
Laste hambaravi. Pilt on illustratiivne. Foto: Robert Przybysz / Panthermedia / Scanpix

Tasuta laste hambaravi tekitab olukorra, kus kliinikud võivad laste nimel esitada haigekassale arveid protseduuride eest, mida lapsele tegelikult tehtud ei ole. 

ERRi raadiouudistele rääkis anonüümseks soovida jäänud lapsevanem, kuidas ta e-digiloos lapse andmeid sirvides nii-öelda fantoomvisiidid avastas. Vanem leidis, et talle tundmatu hambaravikliinik on tema lapse nimel esitanud haigekassale arveid raviteenuste eest, mida laps tegelikult saanud ei ole.

Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv nentis, et organisatsioon on sellistest pettustest teadlik ning teeb kõik oma võimuses, et neid tuvastada. 

«Suurem laste hambaravi kontroll oli meil näiteks 2016. aastal, kus läbi erinevate analüüside sõelusimegi välja asutused, kes jäid siis nii-öelda mingi keskmisest erineva käitumisega silma ja võtsime välja nende raviasutuste ravidokumendid,» kirjeldas Parv haigekassa kontrollimeetodeid.

Loe lugu täismahus ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles