Ebaravi nörritab: arstid küsivad riigiametitelt, kus on nende silmad (2)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste aastate ohtlikuimaks ebaraviks kasutatavaks tooteks on olnud MMS.
Viimaste aastate ohtlikuimaks ebaraviks kasutatavaks tooteks on olnud MMS. Foto: Mineralgarden.org

Naha- ja suguhaiguste arstide selts saatis tarbijakaitseametile, terviseametile ja sotsiaalministeeriumile nördimust täis märgukirja, kus imestab, et riik avalikus ruumis vohavate mittetõenduspõhiste ravimeetodite reklaami ja müügi peale kuidagi ei reageeri.

Naha- ja suguhaiguste arstide seltsi arvates peaksid riiklikud institutsioonid tõhustama rahvastikule suunatud teavitustööd, et inimesed ei ohustaks oma tervist ning kasutaksid vaid tõenduspõhiseid ravimeetodeid ja tooteid, vahendas ERR.

Erialaselts saatis riigiametitele ka hulgaliselt väljavõtteid MMS-i ja DMSO-d propageeriva grupi postitustest, kus kasutajad küsivad nõu nahahaiguste ravimiseks ning neile järjekindlalt tõendamata ravi soovitatakse. Muuhulgas «ravivad» inimesed sedasi omal käel psoriaasi ja nahavähki ning eemaldavad lahust tunde järgi kokku segades sünnimärke.

Riigiametitel on aega erialaseltsi pöördumisele vastata kuni septembri keskpaigani, ent siiani pole ükski kolmest riigiinstitutsioonist seda veel teinud.

Loe lugu täismahus ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles