Kuidas kohv võib su elu pikendada (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv sisaldab antioksüdante, mil on põletikuvastane toime.
Kohv sisaldab antioksüdante, mil on põletikuvastane toime. Foto: PantherMedia/Scanpix

Päevas tassitäie kohvi joovatel inimestel on 12 protsenti madalam suremise risk kui nendel, kes seda üldse ei tarbi, leidis Ameerikas korraldatud uuring.

Kohvi tervisele kasulik toime ei tulene aga Kanada Kohviassotsiatsiooni andmeil kofeiinist, vahendab Mediacal Daily, vaid joogis sisalduvatest antioksüdantidest polüfenoolidest, mis vähendavad kehas vabade radikaalide kahjustavat toimet. Mõõdukas kohvi tarbimine võib organismi ainevahetusse lisada päevas ligi 1300 mg polüfenoole, mil on põletikuvastane toime.

Eelnevalt on kohvi ja terviseriskide vähenemise seostest rääkides viidatud, et põletikku pärssivad antioksüdandid mängivad suurt rolli näiteks maksahaiguste ja 2. tüüpi diabeedi ära hoidmisel.

Kohvi rüüpamisel peaks olema aga siiski mõõdukas, sest selles sisalduva kofeiini liigtarbimine võib põhjustada muid tervisemuresid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles