Ema süüdistatakse mõrvas - imiku tapsid narkootikumid rinnapiimas

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30-aastase Samantha Jonesi rinnapiimas oli metadooni, amfetamiini ja metamfetamiini, mis avastati tema surnud poja kehast lahkamisel.
30-aastase Samantha Jonesi rinnapiimas oli metadooni, amfetamiini ja metamfetamiini, mis avastati tema surnud poja kehast lahkamisel. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

30-aastast Samantha Jones`i ootab kohtupink, sest tema 11-nädalane poeg suri naise rinnapiima ladestunud narkootiliste ainete sisse söömise tagajärjel.

Naisel lasub tapmissüüdistus. Uurijate sõnutsi sattus ta poja organismi surmav kogus narkootilisi aineid rinnapiima kaudu, vahendab CNN. Naise jurist väidab, et Jones armastas oma last ega tahtnud talle mitte mingil moel halba.

Samantha Jones kuulis tänavu 2. aprillil kell kolm öösel poega nutmas. Eelnevalt oli ta last rinnaga toitnud. Naine oli küll juba üle läinud pudelitoidule, kuna muretses, et poeg ei saa piisavalt piima ega maga korralikult. Tol ööl oli ta aga liiga väsinud, et valmistada segust piima ja otsustas rinnaga toitmise kasuks. Seejärel jäi Samantha paariks tunniks magama. Kui ta ärkas, sai ta šoki – poeg oli kahvatu ja ta ninast voolas välja verist lima. Imik viidi kiirabiga haiglasse ja kell 8.30 hommikul kuulutati ta surnuks.

Lahkamisel ilmnes, et imiku veres oli metadooni, amfetamiini ja metamfetamiini, mis mängisid rolli tema surmas.

Samantha Jones ütles uurijatele, et arst oli välja kirjutanud metadooni, et aidata tal vabaneda opioidide sõltuvusest. Amfetamiini ja metamfetamiini võimaliku kasutamise kohta naise jurist kommentaare jaganud pole. Kohut peetakse naise üle septembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles