Mees võitleb hai hammustuse tagajärjel lihasööjahaigusega

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hai hammustuse tagajärjel oleks võinud mehel tekkida gangreen.
Hai hammustuse tagajärjel oleks võinud mehel tekkida gangreen. Foto: PantherMedia/Scanpix

42-aastane ehitusmees Shelton ujus augustis Texase osariigi Mehhiko lahega ümbritsetud vetes, kui tema teele juhtus haikala, kes lõi hambad mehele jalga ja põhjustas tõsise vigastuse.

Mees pääses küll rünnakust eluga, aga tema hailõugadest puretud jala sügavad haavad olid nakatunud lihasööjabakteriga, kirjutab News Medical. Teda ravivad arstid spekuleerivad, et bakter tungis mehe organismi, kui tema lihaskoed puutusid kokku mereveega. Isegi väike kriimustus nahal võib viia «lihasööja» bakteriga kokkupuutel nakatumiseni ja põhjustada eluohtliku infektsiooni. Nekrotiseeriv fastsiit on nö lihasööjabakter, mis levib kiiresti üle kogu keha, põhjustades gangreeni, ja tihti tuleb nakatunud jäse amputeerida. Haigus lõppeb tihtilugu ka surmaga.

Alguses näisid Sheltoni haavad paranevat, aga varsti hakkas mehe üks haav valutama ja käimine muutus raskeks, ning ta pöördus haiglasse tagasi. Seal tuvastati, et nahk ühe teha haava ümber on ära mädanemas. Talle määrati täiendav ravi.

Mehe haiglaarve on juba suurem kui 100 000 dollarit ja ta kogub selle tasumiseks raha annetajatelt. Talle prognoositakse aga täielikku paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles