Viljandi maavanem: A-hepatiidi ennetus on endiselt päevakorral

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse
Viljandi maavanem Lembit Kruuse Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi maavanem Lembit Kruuse ütles tänasel A-hepatiidi ennetusrühma koosolekul, et nüüd, mil kool uuesti algas, tuleb taas tähelepanu pöörata hügieeninõuete täitmisele.


«Me ei tohi leppida sellega, et A-hepatiit on meie ümber ja nõuded hügieenile nõrgenevad. Tähelepanu peab jätkuvalt kõrgel hoidma ning kui hiljem saame rääkida muutunud käitumisharjumustest, siis on see meie ühine võit,» sõnas Kruuse.

Kokkusaamisel oli kõneaineks, et halva enesetundega inimesed sageli ei pöördu arsti juurde, arvates ise, et tegu võib olla tavalise külmetushaigusega. Seetõttu ei ole perearstil võimalik ka kinnitada või välistada haigestumist A-hepatiiti.

Tähelepanu peab pöörama inimestele, kes saabuvad välisreisilt soojalt maalt ja ei pöördu alati probleemide korral arsti juurde. Samas võib olla tegemist A-hepatiiti haigestumisega, milles omakorda peitub oht, et võib vallanduda uute haigestumisjuhtude ahel. Igal juhul tuleks pöörduda arsti poole õige diagnoosi saamiseks.

Kruuse sõnul on A-hepatiidi vastu vaktsineeritud inimesed olnud hoolivad iseenda ja lähedaste suhtes ning see on väga oluline. Kui lisada siia juurde järjepidev hügieenireeglitest kinnipidamine lasteaedades ja koolides, siis on tema hinnangul palju juba ära tehtud.

Viljandi maavalitsuse jaoks on oluline teavitustegevuse jätkumine kuni haiguspuhangu taandumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles