Kaupmehed on ravimimüügiks valmis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Kusmin.
Kati Kusmin. Foto: Peeter Langovits

ETK kaubandusketi juhataja Kati Kusmin ütles tänasel käsimüügiravimite uuringu esitlusel, et kaupmehed on valmis retseptita müüdavaid ravimeid müüki võtma ja kõik takistused sel teel on ületatavad.


Kusmini sõnul arutati käsimüügiravimite jaekaubandusse andmist tõsiselt 2009. aastal, kuid tegudeni siis ei jõutud. «Muidugi toob see kaasa suure vastutuse nii müüjaile kui ostjaile, kuid inimeste teadlikkus on vahepeal tõusnud ja miks me ei võiks neid usaldada?» küsis ta.

Ühe põhjendusena tõi Kusmin välja asjaolu, et apteegid pole kuigi pikalt lahti, aga poest võib hilja õhtuni näiteks lapsele palavikualandaja kätte saada. «Kes soovivad nõustamist, eks need otsivad apteegi üles, aga kes teavad täpselt, mida parasjagu vaja, need saavad siis rohu poest kätte,» lausus ta.

Kusmini sõnul käib vaidlus tegelikult väga väikese osa ehk 16 protsendi apteekide käibe üle. Maapoes tähendaks see üht stendi või riiulit. Samas võib see tema hinnangul tuntavalt parandada inimeste elukvaliteeti.

Ta lisas, et ravimitemüüki kaubanduses ei maksa karta, sest ohutus peab igal juhul tagatud olema ja müüjate sellealane koolitus tuleb paika panna. Ühtlasi peaks kaupluses saada olema vastavad infomaterjalid ja vajadusel saab müüja ka lähima apteekriga nõu pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles