Naine päästis mehe elu, kui see sai nende esimesel kohtingul infarkti

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees oli õnnega koos, et tema uus kaaslane oli õppinud arstiks. Pilt on illustratiivne.
Mees oli õnnega koos, et tema uus kaaslane oli õppinud arstiks. Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia/Scanpix

Esimene kohting muutus meditsiiniliseks hädaolukorraks, kui 56aastane Max tundis ebatavalist põletavat valutunnet rinnus. Aerutamise tagajärjel tabas meest infarkt!

Max tuigardas veest välja ja kukkus rannaliivale, vahendab ajakiri Health. Tema kaaslane Traynor, kes on õppinud arstiks, tõttas appi ja tegi südamemassaaži ning kunstlikku hingamist. Naine hoidis Max`i elus kiirabi saabumiseni. Mees toimetati haiglasse, kus talle sooritati erakorraline südameoperatsioon.

Kümme kuud hiljem on Max täielikult paranenud ja ka tema armuelu õitseb. Mees on tänaseni romantiliselt seotud tema elu päästnud Traynor`iga. Koos lõid nad mittetulundusühingu elustamisoskuste õpetamiseks, et hädaolukorra tabades ei jääks läheduses olevad inimesed hätta ja oskaksid anda endast vajaliku, et päästa elu.

Kõigepealt tuleks kannatanu randme- või kaelaveene katsudes kontrollida, kas inimese süda lööb või mitte. Kui sõrmede all pole tajuda veresoonte tukslemist, tuleks alustada südamemassaaži. See on efektiivseim, kui abistaja paneb käed kannatanu rinnaku keskele ja vajutab alla umbes sada korda minutis. Südamemassaaž tuleks kombineerida kunstliku hingamisega - pärast 30 vajutust rinnakule, puhu oma hingeõhk kannatanu kopsudesse. Jätka südamemassaaži ja kunstliku hingamise tegemist, kuni saabub kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles