Selfid päästsid insulti haigestunud naise elu (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine märkas, et piltidel läks tema väljanägemine järk-järgult halvemaks.
Naine märkas, et piltidel läks tema väljanägemine järk-järgult halvemaks. Foto: Kuvatõmmis/Fox2

Detroidist pärit 63-aastane naine arvab, et endast tehtud pilt päästis ta elu, sest aitas õigel ajal kiirabi kutsuda. 

Juanita Branch sõnas uudistekanalile FOX, et otsustas 13. augusti hommikul oma Facebooki lehele pilte postitada. Vaadates endast tehtud pildiseeriat, nägi naine, et iga järgnev pilt oli hullem.

Vannitoapeeglist silmas Branch, et ta vasak näopool ripub liikumatult ning veendus, et saab parasjagu insulti. Branchi sõnul oli ta juba tasakaalu kaotamas, kui kiirabi kutsus.

Pildid ei andnud infot ainult Branchile, vaid aitasid ka meedikutel naist ravida. Branch oli kiirabi saabumise ajaks juba kõnevõime kaotanud. Kui arstid haiglas küsisid, kuidas naine insuldi sai, suutis ta juba selfidest rääkida. Arstid said tänu tehtud piltidele olulist informatsiooni insuldi saamise aja kohta.

Vaadates piltide tegemise kellaaegu naise telefonist, said arstid teada, et insult oli alanud kolmetunnise ajaakna sees. See tähendas, et naine sai ohutult võtta trombe lagundavat ravimit. Trombolüüsravi eesmärk on veresoonde süstitava ravimi abil lõhustada veresoont ummistanud trombi. Kui seda võetakse aga rohkem kui kolm tundi peale insuldi tekkimist, võib see olla eluohtlik, sest võib tekitada veritsust ajus.

Branch haigestus insulti ka 2016. aasta juunis ning saab nüüd füsioteraapiat, et koju naasta. Naise sõnul ei naera ta enam inimeste üle, kes selfisid teevad, sest sel korral päästsid need tema elu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles