Oliiviõli võib mehe potentsi turgutada rohkem kui ravimid

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsioliiviõlid liigitatakse kolme kategooriasse – ekstra-neitsioliiviõliks, neitsioliiviõliks ja lambiõliks.
Neitsioliiviõlid liigitatakse kolme kategooriasse – ekstra-neitsioliiviõliks, neitsioliiviõliks ja lambiõliks. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Iganädalane oliiviõli tarbimine suurendab mehe võimekust magamistoas paremini kui ravimid, pakub välja uus uuring.

Ateena ülikooli teadlased väidavad, et vaid üheksa teelusikatäit väärtuslikku taimeõli on piisav, et vähendada impotentsust umbes 40 protsendi võrra, vahendab Independent

Oliiviõlil on arvukalt tervisele kasulikke omadusi, sealhulgas aitab see veresoontel tervena püsida ja säilitab korralikku vereringet terves kehas. Uuringus vaadeldi 660 meest, keskmise vanusega 67 aastat. Leiti, et neil, kes jälgisid Vahemere dieeti, oli linade vahel vähem probleeme ning neil õnnestus isegi oma meisterlikkust magamistoas suurendada. Vahemere dieet sisaldab rohkesti puuvilju, köögivilju, kaunvilju, kala, pähkleid ja oliiviõli. Oliiviõlil võib testosterooni taset märgatavalt suurendada ning seeläbi vähendada erektsioonihäireid.

Uuringut juhtinud teadlase Christina Chrysohoou sõnul on toitumine ja treening põhilised faktorid, mis keskealiste ja eakate meeste seksuaalset võimekust suurendavad. Mehed, kes jälgivad Vahemere dieeti, eriti aga tarbivad ohtralt oliivioli, vähendavad impotentsuse riski vanas eas 40 protsendi võrra.

Ta lisas, et väiksed elustiilimuutused võivad anda pikaajalisi tulemusi. Tervislik toitumine hoiab veresooned tervena ja vähendab ainevahetusega seotud haiguste, nagu diabeedi, kõrge veresuhkru või kõhurasva kogunemise tekkeriski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles