MMSi uude gruppi pääseb nüüdsest vaid passi alusel (22)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikmetel palutakse esitada tõendiks isikutunnistus.
Liikmetel palutakse esitada tõendiks isikutunnistus. Foto: Kuvatõmmis

Pärast laupäeval ilmunud Postimehe artiklit, kuidas «kloorijoodikud» Facebooki lehe sulgemise järel kohemaid uue lehe asutasid, on lehega liitumiseks viidud sisse uued turvanõuded - esitada tuleb pilt passist või ID-kaardist.

Kuna uue grupi administraatoritel on raske kontrollida, kes iga nime taga end peidab (nagu tõestas ka Postimees), on üks grupi eestvedajatest esitanud palve lehega liitunutel saata pilt enda näost, kuhu on kõrvale pandud isikutunnistus.

Sellised nõuded aga häirivad isegi MMSi-usku liikmeid endeid, kes tõdevad, et kogu lugu läheb juba jaburaks.

Kui reedel ähvardati liitumistaotluses 7000 eurose trahviga, siis nüüdseks on trahvisumma kasvanud 77 000 euroni.

Ka liikmed pole sellise nõudega rahul.
Ka liikmed pole sellise nõudega rahul. Foto: Kuvatõmmis
Ähvardatakse 77 000 eurose trahviga.
Ähvardatakse 77 000 eurose trahviga. Foto: Kuvatõmmis

Postimees kirjutas laupäeval, et kui kurikuulus «kloorijoodikute» Facebooki leht terviseameti palvel nädala algul suleti, ei möödunud ööpäevagi, kui alustati uue «kodu» otsinguid. Tänaseks on toimiv MMSi propageeriv grupp loodud uude sotsiaalmeediaplatvormi nimega MeWe.

MMSi nime all propageeritav naatriumklorit on tugev oksüdeerija, mis muundatakse happelistes tingimustes kloordioksiidiks. Ainet kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning selle tarvitamine võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi. Seetõttu kutsub terviseamet inimesi üles kainele mõistusele ning tuletab meelde, et Eestil on korralik, kvaliteetne ja usaldusväärne tervishoiusüsteem, mis kasutab inimeste raviks ohutuid ja teaduspõhiseid meetodeid.

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles