Järelvaadatav: perearstide seltsi konverentsil tunnustati parimaid perearstikeskusi

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti perearstide seltsi aastakonverents on perearstide aasta tippsündmus, kus antakse ülevaade olulisematest päevakorral olevatest küsimustest ning jagatakse tunnustust parimatele perearstipraksistele. Tänavu kogunevad perearstid 21. septembril Tartus. Postimees teeb konverentsist otseülekande.

Perearstide seltsi juhi Le Vallikivi sõnul on mitmed aastakonverentsi teemad keskendunud ravikvaliteedile. «Eesti perearstide seltsi üks pikaajalisi strateegiaid on teadvustada, et kvaliteetse arstiabi kättesaadavus esmatasandil on üks põhilistest inimõigustest, olenemata inimese soost, vanusest, nahavärvist või varanduslikust seisust. Eesti ühiskond on praegu juba piisavalt küps teadvustamaks, et tervishoid peab olema kättesaadav ka haavatavatele gruppidele,» kinnitas ta.

Ravikvaliteet on otseselt seotud arstide töökoormusega, mistõttu üks põhiteema konverentsil on nimistu piirsuurus. Perearsti nimistusse võib seaduse järgi kuuluda kuni 2000 inimest ning arst ei saa patsientide vastuvõtmisest keelduda. «Meie jaoks on see murekoht, kuna sageli ei jaksa perearstid 2000 patsiendile kvaliteetset abi pakkuda, neid ähvardab läbipõlemine või panevad nad ameti maha. Kolleegide töökoormus kasvab ning patsiendid jäävad arstita. Seltsi hinnangul on nimistu optimaalne suurus 1600 inimest,» tõdes Vallikivi. Eraldi lähenemist vajavad tema sõnul maapiirkonnad, kus on perearsti väga keeruline leida.

Postimehe otseülekandest sai kuulata järgmisi teemasid ja ettekandeid:

Kell 10.00–10.15 Avasõnad - Riina Sikkut, Eesti Vabariigi tervise- ja tööminister

Kell 10.15–11.00 Parimate perearstipraksiste autasustamine

Kell 11.00–11.15 Ülevaade Eesti perearstide seltsi hooajast 2017/2018 – Le Vallikivi, Eesti perearstide seltsi juht

Kell 11.15–11.30 Mida noored tegelikult tahavad? – Triin Perkson, Eesti perearstide seltsi juhatuse liige

Kell 11.30–12.00 DISKUSSIOON: Tervisekeskused kui peremeditsiini tuleviku mudel - Diskussiooni juhivad Külli Friedemann haigekassast ja Le Vallikivi. Diskussioonil osalevad Külvi Peterson, Helve Kansi, Urmas Sule ja Tõnis Allik.

Mis teeb ühest tervisekeskusest hea keskuse? 

  • Taust - kust me tuleme? 
  • Alma-Ata 40 ja meie põhiväärtused 
  • Kus oleme täna ja kellel läheb täna hästi?  
  • Kuhu oleme teel?  

Konverentsi täispika kavaga saad tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles