Tasuta hambaravi jätab rohkem kui pooled Eesti noored külmaks

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste hambaravi. Pilt on illustratiivne.
Laste hambaravi. Pilt on illustratiivne. Foto: Robert Przybysz / Panthermedia / Scanpix

Kuigi haigekassa partnerite juures on kuni 19aastastele lastele ja noortele hambaarsti külastamine tasuta, jõudis selle aasta esimeses pooles arsti juurde vaid 41 protsenti 3-19aastastest lastest. 

Tasuta hambaravi vähese huvi tõttu alustas haigekassa üle-eestilist suutervise kampaaniat ning kuna kõige vähem jõuavad hambaarsti juurde noored vanuses 15-19 eluaastat, on ennetussõnumid suunatud eelkõige just sellele vanusegrupile.

«Kõige olulisem on suutervise juures ennetustöö ehk lisaks korrapärasele hambaarsti külastusele tuleb janu korral juua vett ja toidukordade vaheline näksimine ära jätta. Kuna hambaarsti külastamine on haigekassa toel tasuta, ei ole täna ühtegi põhjust, miks noor inimene peaks täiskasvanuellu astuma katkiste hammastega,» ütles haigekassa ravikindlustushüvitiste osakonna esmatasandi paketi arenduse talituse juht Külli Friedemann.

Infot, millised hambaarstid on haigekassa lepingupartnerid ehk kelle juures saavad lapsed ja noored tasuta hambaravi, leiab haigekassa kodulehelt. Äsja täiendatud Suukooli kodulehel on aga palju kasulikku infot, kuidas suutervist hoida.

Suutervise kampaania «AGA mina» kestab septembri keskpaigast oktoobri alguseni. See on osa «AGA Mina» ühiskampaaniast, mis on ühtlasi kingitus EV100 aastapäevaks. Tegu on väärtuspõhiste hoiakute kujundamise kampaaniaga, mis tuleneb soovist kinkida tulevastele põlvkondadele teadlikum, tervem ja turvalisem elukeskkond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles