Pelgulinna sünnitusmaja saab Eesti juubeliaastal ainulaadse sünnitustoa

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev beebi on ilmavalgust näinud Rakvere haigla sünnitusosakonnas. Pilt on illustratiivne.
Pildil olev beebi on ilmavalgust näinud Rakvere haigla sünnitusosakonnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

28. septembril avatakse Pelgulinna sünnitusmajas Eesti esimene koduse kontseptsiooniga sünnitustuba. Uudne sünnitustuba on Germund Hulgi kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Pelgulinna sünnitusmaja sünnitusosakonna ämmaemandusjuhi Liis Jõgise sõnul on sünnituse loomuliku kulgemise juures oluline toetav keskkond, mida kodune ja hubane sünnitustuba pakub. «Ruumis on olemas kogu vajalik aparatuur naise ja sündiva lapse turvalisuse tagamiseks.» Uudne sünnitustuba pakub kõiki tänapäevaseid mugavusi sünnitaja ja tugiisiku jaoks. Sünnituspalatis on vann, ekraan, helisüsteem, reguleeritav valgustus.

Uudse sünnitustoa rajamiseks kogus oma juubelitoote «Sajandi segu» müügilt raha kodumaine pähklifirma Germund Hulgi. Toodete müük ja raha kogumine sünnitustubade kodusemaks muutmiseks jätkub kuni EV100 programmi lõpuni 2020. aasta veebruaris.

«Oleme tänulikud kõikidele headele inimestele, kes on leidnud lettidelt üles meie juubelitoote ja aidanud sellega luua Pelgulinna sünnitusmajja senisest veelgi paremad tingimused peredele,» ütles Germund Hulgi arendus- ja projektijuht Endrik Reimer. 

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi tegevjuht Mary Teras avaldas lootust, et Germund Hulgi eeskuju sütitab ka teisi Eesti ettevõtteid. «Julgustaksin tegusaid ettevõtteid meiega kontakti võtma, et saaksime koos Eestimaa sünnitusmajade ja kõige pisemate heaks imetegusid korda saata. Ideid, mis vajavad kiiret tegutsemist ja teostust, on veel palju.»

Sünnitustoa sisearhitekt on Reet Helisabeth Karm, renoveerimistöid teostas Room Room OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles