Haruldane allergia surus noore mehe terveks eluks siseruumidesse (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joshua Barnfatheri keha ei ole võimeline UV-kiirguse tekitatud kahju DNA-s parandama. Mees võitleb näos oleva vähkkasvajaga, millele riiklik haigekassa ravi ei paku.
Joshua Barnfatheri keha ei ole võimeline UV-kiirguse tekitatud kahju DNA-s parandama. Mees võitleb näos oleva vähkkasvajaga, millele riiklik haigekassa ravi ei paku. Foto: Kuvatõmmis portaalist Daily Mail

30-aastane ettevõtja Joshua Barnfather on terve oma elu siseruumides veetnud, sest üliharuldane haigus muudab ta päikese vastu allergiliseks.

USAst Hullist pärit mehel on haigus nimega xeroderma pigmentosum, mis tähendab, et mehe keha on võimetu ultraviolettkiirguse poolt tekitatud DNA-kahjustusi parandama, vahendab Daily Mail

Barnfather peab võimalikult palju aega siseruumides veetma ning kasvõi korraks välja minnes end pealaest jalatallani kinni katma. Päevavalgusega tundidel peab mees kandma kaitsvat maski. Barnfatheril diagnoositi haigus 18-kuuselt. Suurbritannias mõjutab sama haigus keskmiselt 100 inimest. 

Olenemata kõigist pingutustest, on mees korduvalt nahavähiga võidelnud, kuid siiani on õnnestunud see välja ravida ning haigus pole mehe elu ohustanud. Veebruaris diagnoositi Barnfatheril veresoonte seina vähk, mis on nüüd levinud näost lümfisõlmedesse, luudesse ja kopsudesse. Mees kogub hetkel annetusi, et saaks alustada immuunravi ravimiga Pembrolizumabiga, mis spetsialistide arvates võiks tema elu pikendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles