Toitumisnõustaja vastab: kas on võimalik toituda vaid lihast? (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: Anton Eine / PantherMedia / Anton Eine

Seoses dieeditrendidega, mis eelistavad vaid kindlaid toidugruppe, vastab toitumisnõustaja, kas liha söömine hommiku-, lõuna ja õhtusöögiks võib olla tervislik? 

Toitumisnõustajad seda ei soovita. Toitumisnõustaja Rhiannon Lambert ütleb portaalile Irish Examiner, et lihast ei ole võimalik kõiki toitaineid kätte saada.

C-, ja E-vitamiin tulevad ainult juurviljadest. Samal põhjusel vaevas peamiselt kalast toitunud meremehi C-vitamiini puudusest tulev skorbuut.

Samuti ei saa lihast kiudaineid. Need soodustavad soolestiku tõhusat tööd ja tervist. Uurimused näitavad, et soolestiku mikrobioom mõjutab kõike seedimisest kuni immunsussüsteemi ja hea tujuni välja.

Toitumisnõustaja sõnul kipub liigne lihasöömine viima halva ehk LDL kolesteroolitaseme kõrgemaks. Lisaks on rangete dieetide puhul oht toitumisega seotud häirete tekkimiseks. Väga kindlad reeglid ja toidugruppide välistamine võib viia moonutatud suhtumiseni toitu ja sotsiaalse isolatsioonini.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles