Kinnisidee ideaalkaalust sundis noore eestlanna enesehävituslikele tegudele (1)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24-aastane Kerli on emotsionaalse liigsöömise ning muremõtted nüüdseks seljatanud.
24-aastane Kerli on emotsionaalse liigsöömise ning muremõtted nüüdseks seljatanud. Foto: Erakogu

Kerli (24) lugu sai alguse 2012. aastal soovist pisut kaalu kaotada. «Nägin endast üht pilti ja imestasin, et kas ma näen tõesti selline välja. Siis hakkasid igasugused mõtted peas jooksma,» meenutas ta. Kuigi kehakaal jäi Kerlil tookord normi piiresse, võttis ta siiski poole aastaga alla kümme kilo. Selline edu pani tahtma enamat ning kadus veel viis-kuus kilo.

«Tol ajal sain vaid 1200 kalorit päevas. Lugesin iga kalorit ja see oli nagu võitlus iseendaga. Kui läksin üle piiri, siis pidin end karistama, näiteks rohkem trenni tegema,» meenutas ta. Sellist kalorite hulka ei saa pidada tervislikuks dieediks, sest need kalorid kuluksid organismi toimimise peale ära ka siis, kui inimene päev otsa voodis lebaks. Olukord halvenes siis, kui Kerli saavutas soovitud ideaalkaalu ning otsustas taas rohkem sööma hakata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles