See lihtne trikk aitab kaotada viis korda rohkem kaalu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujutle, milline on su elu pärast kaalulangust.
Kujutle, milline on su elu pärast kaalulangust. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kaalukaotus seisneb eelkõige elustiili muutmises – piisav füüsiline aktiivsus ja tervislik toitumine annavad aluse, aga teadlaste sõnul saab protsessi muuta suisa viis korda efektiivsemaks lihtsa kujutlusvõimeharjutuse läbi.

Kaalukaotuses on oluline motivatsiooniline komponent, vahendab Medical News Today. Teadlased võrdlesid motiveeriva intervjuu ja funktsionaalse kujutluse treenimise meetodeid. Kaalukaotusprogrammis osalev inimene saab motiveerival intervjuul tahte ja meelekindluse tervisliku eluviisi järgimiseks. Funktsionaalse kujutluse treenimisel õpetatakse inimesele, nii realistlikult kui võimalik, kuidas ta saavutab oma kaalukaotuse eesmärgi ja mida selle sihi saavutamine lubab kogeda ja teha, mida ta praegu ei ole võimeline tegema.

Tulemustest selgus, et katsealused, kellele kohaldati funktsionaalse kujutluse treeningmeetodit, kaotasid viis korda rohkem kaalu kui motiveeriva intervjuu grupp.

Unista terviseks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles