Ida-Tallinna Keskhaigla sai Baltimaade esimese robotlaua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid said suurepärase töövahendi.
Arstid said suurepärase töövahendi. Foto: PantherMedia/Scanpix

Täna pärast renoveerimist taasavatavas Ida-Tallinna Keskhaigla kirurgiakliiniku operatsiooniplokis on tähelepanuväärseimaks aparatuuriks Baltimaade esimene lülisambakirurgia robotlaud. Pärast kahe operatsiooniploki renoveerimist on ITK-s nüüd kaheksa tipptasemel sisustatud operatsioonituba.

«Meie kirurgidel on nüüd kasutada nii tipptasemel tehnika kui ka tipptasemel olme,» ütles ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Lisaks ruumide renoveerimisele ja üldise olme parandamisele on uuendatud ka operatsioonilauad. Lülisambakirurgid saavad kasutada spetsiaalset robotlauda, mis on ainus Baltikumis ja ka mujal Euroopas vähelevinud operatsioonilaud. Laua eripäraks on võimalus patsiendi asendit nupuvajutusega muuta – see teeb operatsiooni kirurgidele mugavamaks ja patsientidele ohutumaks.

«Tänasest on meil võimalik kasutada uuenenud ja ainult lülisambakirurgiale spetsialiseerunud operatsioonide tuba. Järjest tehnilisemaks muutuv valdkond seab ka operatsioonitubadele, -laudadele ja kuvamissüsteemidele, uued nõudmised,» ütles lülisambakirurgia keskuse juhataja Taavi Toomela. «Proovime ajaga maksimaalselt kaasas käia, et kindlustada patsientidele parim ja turvaline ravi.»

Renoveerimise tulemusena on ka selles operatsiooniplokis nüüd võimekus teha operatsioonidest videoülekandeid, mis on oluline lülisambakirurgide koolitamisel.

Kirurgiakliiniku renoveerimise teine etapp läks maksma 4,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles