Galerii: Pelgulinna sünnitusmajas avati Eestis ainulaadne kodune sünnitustuba (2)

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uudses sünnituspalatis on vann, ekraan, helisüsteem, reguleeritav valgustus, samuti kogu vajalik naise ja sündiva lapse turvalisuse tagamiseks.

Pelgulinna sünnitusmaja sünnitusosakonna ämmaemandusjuhi Liis Jõgise sõnul on sünnituse loomuliku kulgemise juures oluline toetav keskkond. 

Pelgulinna sünnitusmajas avatud kodune sünnitustuba on ainulaadne selle poolest, et haiglapalati asemel meenutab see kodust ja hubast tuba. Kogu vajalik aparatuur naise ja lapse abistamiseks on küll toas olemas, kuid see on võimalikult suures osas peitu pandud, et vähendada haiglapalati tunnet. Koduse kontseptsiooniga sünnitustoas on olemas ka suur ekraan, helisüsteem ja reguleeritav valgustus. Need on kõik mõeldud selleks, et naine saaks tunda end toas võimalikult mugavalt: kuulata endale meelepärast muusikat või rahustavaid loodushääli, vaadata endale meelepärast videopilti.

Sünnitustoa sisearhitekt on Reet Helisabeth Karm.

«Mul on siiralt hea meel, et juubeliaasta on kokku viinud erinevates valdkondades tegutsevad organisatsioonid, kelle ühise panusena on investeeritud Eesti tulevikku,» sõnas Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.  

Kodumaine pähklifirma Germund Hulgi kogus uudse sünnitustoa rajamiseks raha juubelitoote «Sajandi segu» müügilt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles