Sünteetiline kanep pani inimestel silmadest ja kõrvadest verd jooksma (4)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pläru tõmbamine sai saatuslikuks.
Pläru tõmbamine sai saatuslikuks. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

160 USA inimest sattus oma kanepilembuse tagajärjel haiglasse, sest sünteetilise marihuaana «Spice» tarbimise järel hakkas neil verd välja voolama kõikvõimalikest kehaavaustest, sealhugas silmadest, kõrvadest ja loomulikult oli seda uriinis. Sümptomid olid salapärased ja rängad.

Mõned arstid kartsid esiti, et tegemist on ebolaga, vahendab NBC News. Pärast paanilisi kõnesid üksteisele üle Illionoise osariigi said tohtrid aru, et inimesed olid tarbinud sünteetilist marihuaanat. Ei olnud selge, mida peaks kanepitaimede seltsi esindajat armastavate patsientide aitamiseks tegema. Sünteetilise narkootikumi puhul on sinna lisatud veel efekti kasvatavaid kemikaale.

Arstid leidsid viimaks, et parim ravi on tohutult suures annuses manustada patsientidele K-vitamiini, mis paneb vere taas hüübima. Üks 37-aastane naine kaotas kanepi võtmise tagajärjel ka elu - tal tekkis ajuverejooks. Ainus hea asi, mis sellest loost välja tuli, oli see, et ta organid annetati siirdamiseks. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles