Regionaalhaigla uus juhatuse liige-ülemarst on professor Peep Talving

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Talving.
Peep Talving. Foto: Raul_Mee /

Teisipäeval, 2. oktoobril kogunenud Regionaalhaigla nõukogu kinnitas juhatuse esimehe Agris Peedu ettepanekul haigla juhatuse liikmeks-ülemarstiks professor Peep Talvingu.

«Peep Talvingu laialdane rahvusvaheline kogemus ning töö mitmetes haiglates annab talle unikaalse pagasi meie haigla arendamiseks haigla ülemarsti rollis,» ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu ja lisas: «Regionaalhaigla saab Peep Talvinguga endale väga tugeva ravitöö arendaja, kes panustab aktiivselt ka meie tütarhaiglatesse ja Eesti tervishoiupoliitikasse tervikuna.»   

Prof Talving on alates 2013. aastast Regionaalhaigla erakorralise kirurgia keskuse juhataja ja Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-konsultant. Kogenud kirurgi ja eriala edendajana on tema fookus Regionaalhaiglas olnud lisaks erakorralise kirurgia arendamisele ja haigete ravile ka teadustöö, residentide-tudengite õpetamine ja projektide juhtimine.

«Haigla nõukogu, juhatuse, kliinikute ja keskuste toetus mulle ülemarsti ja juhatuse liikmena annab kindluse, et tulevased koostööaastad saavad olema tulemusrikkad konsortsiumiüleses ravitöös, ravikvaliteedi arendustes, professionaalses ja kollegiaalses meeskonnatöös, teadusloomes, elukestvas õppes ning koostöös eesti- ja piiritaguste haiglatega,» ütles prof Talving.

Dr Talving alustas arstiteaduse õpinguid Tartu Ülikoolis ning jätkas Rootsis Karolinska Instituudis. Seejärel viis töö dr Talvingu New Yorki Bronx Municipal Hospitali ning Groote Schuur Hospitali Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Dr Talving kaitses doktorikraadi Karolinska Instituudis 2006. aastal, tegi Kaplinnas traumakirurgia profileeritud koolituse ja töötas Karolinska ülikoolihaigla erakorralise kirurgia keskuses kuni 2008. aastani. Enne Eestisse naasmist 2013. aastal töötas dr Talving Los Angelese Maakonna ja Lõuna-Kalifornia Ülikooli Haigla traumakirurgide meeskonnas traumakirurgi ja õppejõuna.

Dr Talving on avaldanud arvukalt artikleid maailma teadusajakirjades, lisaks on ta kirjutanud oma kogemustest mitmeid peatükke traumakirurgide käsiraamatutesse. Dr Talving on instruktor paljudes rahvusvahelistes traumakirurgia koolitustes. 2015. a pälvis prof Talving nii aasta meditsiinimõjutaja kui ka aasta arsti tunnustuse. Ta on Eestisse toonud maailmatasemel ATLS-koolituse (Advanced Trauma Life Support) ehk suurima arstide diplomijärgse kursuse traumahaige käsitlemisel ning aluse pannud Regionaalhaigla erakorralise kirurgia keskuse loomisele.

Regionaalhaigla senise ülemarsti dr Andrus Remmelgase juhatuse liikme leping lõppes 31. augustil 2018. Kuni uue juhatuse liikme valimiseni jätkas dr Remmelgas haigla ülemarsti ametikohal, kureerides kliinikute tegevusi, õendus- ja apteegivaldkonda ning palliatiivravi. Alates uue haigla ülemarsti nimetamisest keskendub dr Remmelgas reanimobiilivaldkonna arendamisele, väikesaarte projektile ja kliinilise koostöö arendamisele võrgustunud haiglatega. „Tänan dr Andrus Remmelgat tõhusa ja meeldiva koostöö eest. Tänu temale oli minu liitumine Regionaalhaigla meeskonnaga sujuv ja koos alustasime mitmeid olulisi projekte haigla arenguks“, ütles Peedu.

Juhatuse liikme–ülemarsti ametikohale toimus sisekonkurss, mida aitas läbi viia Tammiste personalibüroo. Prof Talving alustab haigla juhatuse liikme-ülemarstina tööd 15. oktoobril. Tema vastutusvaldkondadeks on Regionaalhaigla kliinilise tegevuse juhtimine, haigla õendusvaldkonna, apteegi ja palliatiivravikeskuse töö. Regionaalhaigla juhatus on 3-liikmeline: Agris Peedu, Terje Peetso ja Peep Talving. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles