Vorstikeste söömine tõstab selle vähitüübi tekkimise riski

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstikeste söömine tõstab vähi tekkimise tõenäosust.
Vorstikeste söömine tõstab vähi tekkimise tõenäosust. Foto: PantherMedia/Scanpix

Töödeldud liha nagu peekoni, vorstikeste ja singi tarbimine suurendab rinnavähi tekkimise tõenäosust, väidavad teadlased.

Teadusuurijad analüüsisid 1,2 miljoni naise andmeid ja leidsid, et regulaarselt töödeldud liha söövad naised haigestusid rohkem rinnavähki, vahendab Web MD. Nende haigusrisk osutus suisa 9 protsendi võrra kõrgemaks.

Töödeldud liha hulga vähendamine menüüs on mõistlik tegu vähi ennetamiseks, leiavad uurijad. Ehkki käesolev rinnavähi uuring tuvastas selle seose töödeldud lihaga, ei maksa välistada selle soodustavat mõju ka teiste vähiliikide tekkele. 

Maailma Terviseorganisatsioon käsitleb töödeldud liha kui kantserogeeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles