Erektsiooni parandava ravimi võtmine keeras tuksi silmanägemise

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erektsiooni parandavate ravimitega tuleb olla eriti ettevaatlik, kui lisaks tarbitakse veel südame-veresoonkonna haigusi leevendavaid medikamente.
Erektsiooni parandavate ravimitega tuleb olla eriti ettevaatlik, kui lisaks tarbitakse veel südame-veresoonkonna haigusi leevendavaid medikamente. Foto: PantherMedia/Scanpix

Mehe nägemine muutus pärast internetist ostetud erektsiooni parandava aine võtmist ehmatavalt imelikuks.

31aastane tarbis kahtlasest allikast soetatud sildenafiili tsitraati, mis on Viagra üks komponente, vahendab CNN. Mees jõi seda otse pudelist ja ta silme ees hakkasid otsekohe välgatama eredad sähvatused, ning ta vaateväli värvus punaseks.

Välgatused möödusid peatselt, aga justkui punane loor jäi tema nägemist toonima veel tükiks ajaks.

Sildenafiil ei põhjusta tavaliselt mingeid sümptomeid. Siiski on raporteeritud, et see võib põhjustada ajutisi visuaalseid muutusi nagu värvide muundumine, hägusus või nägemise kaotus. Sümptomid mööduvad tavaliselt päevaga, harva on need olnud püsivad.

Nägemisprobleemide tekkimisel sildenafiili kasutamisel on arstide sõnutsi tavaliselt mängus veel mõni teinegi tegur – näiteks kui inimene võtab hüpertooniaravimeid, võib vererõhk kukkuda nii madalale, et piisavalt verd ei jõua enam nägemisnärvini ja see põhjustab ajutist nägemiskaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles