Suures uuringus selgus, kas tõesti on ohtlik juua päevas klaas veini või õlut (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi klaasike alkoholi tõstab haiguste ja surmariski.
Isegi klaasike alkoholi tõstab haiguste ja surmariski. Foto: PantherMedia/Scanpix

Paljud kasutavad argise lõõgastava meetodina klaasikese veini või õlle joomist, uskudes, et sel pole organismile mingit halba mõju. Verivärske uurimus saadab aga hoiatava noodi, et isegi väikesel kogusel alkoholil on meie tervisele oluline mõju.

Andmed on vettpidavad – teadlased said vastuse paljusid närivale küsimusele ligi poole miljoni inimese uurimisel, kirjutab Medical News Today. Täiesti ohutu alkoholi hulk on uurijate andmeil – mitte grammigi! Uuringu andmeil tõstab igasugune alkoholi tarbimine südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise ja samuti vähi tekkimise riski, ning suurendab enneaegse surma võimalust.

Kui inimesed joovad üks-kaks alkohoolset jooki neli või rohkem korda nädalas, on neil suisa 20 protsenti suurem varajase surma risk ja seda igas eas.

Isegi väga tagasihoidliku alkoholi tarbimise harjumusega inimestel tõuseb ülekaalulisuse ja südame-veresoonkonna haiguste risk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles