Suurus siiski loeb: väiksema peenisega mehi ohustab sagedamini viljatus

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Väiksema peenisega mehed kipuvad olema vähem viljakad, selgub värskest uuringust. Nimelt esineb viljakusprobleeme pisut sagedamini neil meestel, kelle peenis on erekteerunud olekus lühem võrreldes meestega, kel viljakusega muret pole.

Uuringus jälgiti kolme aasta jooksul 815 meest, kes käisid seksuaaltervise kliinikus, vahendas Daily Mail Osasid neist iseloomustasid probleemid viljakusega, ent oli ka omaette kontrollgrupp, kel sellega mingit muret polnud.

Kui võrreldi kogutud andmeid ning meeste profiile, ilmnes, et viljatute meeste peenis oli erekteerununa keskmiselt 12,4 cm pikk, viljakusprobleemideta meestel aga 13,4 cm. Uuringut juhtinud Utah’ Ülikooli professor Austen Slade nentis, et see erinevus pole kuigi suur, kuid statistikat arvesse võttes on see leid siiski üsna märgiline.

Slade viitas, et peenise suuruse ning viljakuse vahel võib tõepoolest seose leida, kuid see ei tähenda otseselt, et väiksema peenise omanikud peaksid muretsema hakkama. Samas tõdes ta, et suuruse pärast muretsevad mehed niigi ning nüüd lisandus veel üks seos, mis võib nad ärevaks teha. «Edaspidi tuleb kindlaks teha, kas on teisigi peenise kuju ja suurusega seotud faktoreid, mis võiks ette prognoosida raskekujulisemat viljatust,» lisas ta.

Uuringu tulemusi esitleti maailma suurimal viljatusravi konverentsil Denveris, USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles