Internetist ravimit ostes võid sattuda võltsingu otsa

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Sagenenud on juhtumid, kus internetis pakutakse müügiks ravimeid või soovitatakse neid ebaseaduslikul teel hankida. Ravimiamet tuletab meelde, et vaid apteegist ostetud ravimi puhul saab olla kindel selle kvaliteedis.

«Oleme saanud mitmeid teateid ka veterinaarravimite, sealhulgas mesilastel kasutatavate ravimite ebaseaduslikule hankimisele kallutamise kohta. Ravimite kvaliteedis veendumine on aga väga oluline nii inimese kui looma tervise seisukohalt,» kirjutatakse ameti kodulehel.

Ameti kinnitusel liigub internetis väga palju võltsitud ravimeid, seega kuigi tundub mugav osta ravimeid veebilehtedelt või internetifoorumitest, kus neid müüakse odavalt ja ilma retsepti nõudmata, ei ole seejuures garanteeritud nende ohutus. Pakutavate ravimite puhul ei ole teada nende päritolu, tarneahel ega kvaliteet. Ravim võib olla valesti säilitatud või aegunud ning sisaldada eluohtlikke aineid. Ravi selliste toodetega ei pruugi olla tulemuslik, võivad tekkida ennustamatud koosmõjud teiste kasutatavate ravimitega või potentsiaalselt ohtlikud kõrvaltoimed.

Ravimite jaemüük on lubatud vastava tegevusloaga apteekides, sealhulgas veebiapteekides. Kõigi Eestis tegutsevate ametlike apteekide andmeid saab kontrollida Ravimiameti kodulehelt tegevuslubade registrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles