Elupäästev lemmik: kassi käitumine pani omaniku rinnakontrolli minema

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Tinning koos oma kassi Missyga.
Angela Tinning koos oma kassi Missyga. Foto: Mirror

Inglanna sõnul ajendas kassi tavatu olek teda kahel korral rinnakontrolli minema ning ilmnes, et hiirepüüdja oli mõlemal juhul õigetel jälgedel.     

Inglismaal Newcastles elav rahandusametnik Angela Tinning teadis, et tema kass ei näita kunagi kiindumust välja. Seetõttu pidaski ta veidraks, et kodukass Missy hakkas talle äkki tähelepanu pöörama ning naise rindade peal käppadega sõtkuma, vahendab portaal Pop Inquirer

Nõeluv valu rinnus ajendas Tinningut arsti juurde minema, kus talle soovitati lõikust rindadest leitud vähieelsete rakkude eemaldamiseks. Kaks aastat hiljem hakkas kass naisega jälle kummaliselt käituma ning sel korral ei olnud olukord parem – Tinningule öeldi, et tal on vaja mastektoomiat ehk rinna eemaldamise operatsiooni, sest naisel oli tõepoolest rinnavähk.

Loomaomaniku sõnul ei ole tema kass armastav ja inimlähedane, vaid pigem tõrges. Kui loom jälle naise rinnale lamas ja hakkas sama piirkonda puutuma, ei saanud Tinning olukorda tähelepanuta jätta. Õnneks avastati vähk varakult ning naine tänab selle eest Missyt. Kasvaja oleks võinud kaugemale areneda ning tõenäoliselt poleks ta nii vara kontrolli sattunud, sõnas Tinning.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles