Apteegis gripi vastu vaktsineerida lasknud president Kersti Kaljulaid: mul pole aega haige olla (3)

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul lasi Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid end Järve keskuse Apotheka apteegis neljavalentse gripivaktsiiniga vaktsineerida, kuna inimeste hulgas töötades kuulub ta riskirühma ja tal pole enda sõnutsi aega haige olla. Vaata presidendi apteegivisiiti lähemalt videoloost.

Kuni 10. novembrini saab end esmakordselt vaktsineerida gripi vastu apteekides üle Eesti.

Eesti elanikkonnast on gripi vastu vaktsineeritud vaid 4 protsenti elanikkonnast, mis on Euroopa madalaim näitaja. Eelmisel gripihooajal suri haiguse tõttu sadakond inimest.

Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige, proviisor Kristiina Sepp avaldas lootust, et võimalus vaktsineerida apteegis aitab ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest.

Vaktsineerida saab Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Kuressaares kokku 15 apteegis. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid: Apotheka, Benu, Südameapteek ja Euroapteek.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles