Eestlased koolitasid Hiinas kirurge

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurg. Illustreeriv foto.
Kirurg. Illustreeriv foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Oktoobris koolitas Regionaalhaigla juhatuse liige, ülemarst Peep Talving Hiina Rahvavabariigis, Shenzhen’i Ülikooli Nanshan haiglas kirurge, viies Hiina arstideni kõrgetasemelise kirurgilise traumakäsitluse koolituse ASSET.

Eesti ASSET kursuse juht Talving aitas Hiinas süsteemselt käivitada ASSET koolitust - Shenzhen’i Ülikooli Nanshan Haiglas viidi seekord läbi kolm kursust, millest võtsid osa kirurgid nii Pekingist kui ka Shenzheni piirkonnast. Kursuse tulemusena koolitati välja terve kohalik meeskond, kes jätkab ASSET koolitustega Hiina Rahvavabariigis.

Peep Talving
Peep Talving Foto: Erlend Štaub

«Võiks öelda, et tegime ajalugu - olla 1,3 miljardilise elanikkonnaga Hiina riigi tervishoiule abiks ASSET kursuse käivitamisprotsessis siit väiksest 1,3 miljoni elanikuga Eestist, on väga tähendusrikas,» sõnas Talving.

Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma (ASSET) on Ameerika kirurgide liidu kursus kirurgidele, kellel erialaselt peavad olema väga head oskused eksponeerida suuri veresooni traumaatiliste vigastuste ravis. ASSET kursus juurutati Eestis 2018. aasta jaanuaris Talvingu juhtimisel koostöös TÜ kliinilise meditsiini instituudi, Kaitseväe ühendatud õppeasutuste ja Ameerika kirurgide liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles