Lõhenenud huuled annavad märku nende ainete puudusest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui huuled hakkavad kuivama ning kipuvad lõhenema, võib olla tegu vedelikupuudusega, aga vajaka võib olla ka kehale olulistest ainetest.
Kui huuled hakkavad kuivama ning kipuvad lõhenema, võib olla tegu vedelikupuudusega, aga vajaka võib olla ka kehale olulistest ainetest. Foto: PantherMedia/Scanpix

Mõnikord löövad puudujäägid menüüs välja ka meie huultel. Ehkki huulte lõhenemist kutsub esile ka dehüdratsioon ja õhu kuivus, võib selle taga olla ka vitamiinipuudus.

Puudujäägid kehas ilmutavad end tihti välimuses, vahendavad MSN Uudised.

Kui huuled muutuvad äkitsi väga kuivaks, nendesse tekivad valulikud lõhed, suunurgad pragunevad, võib tegu olla rauapuuduse, tsingivaeguse või vitamiinide B3 või B4 liiga vähese hulgaga organismis.

Vitamiinide taset saad tõsta, lisades menüüsse neid sisaldavaid toite nagu lõhe, munad ja lehtsalatid. Abi võid saada ka toidulisandite manustamisest.

Võid ette võtta ka käigu arsti juurde, et kontrollida ainete piisavust verepildis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles