Kas orgaanilise toidu söömine vähendab vähki haigestumise riski?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orgaaniline toit aitab hoiduda rinnavähist.
Orgaaniline toit aitab hoiduda rinnavähist. Foto: PantherMedia/Scanpix

Värske teadusuuring üritas vastata küsimusele, mille üle teadlased ja paljud teisedki tarbimisühiskonna liikmed on pead murdnud aastaid: kas orgaaniline toit hoiab inimese suurema tõenäosusega vähivaba?

Kunagi oli orgaaniline toit nišitoode, ent on nüüd vabalt saadaval kõikides kauplustes. Paljud tarbijad arvavad, et selle tarbimisega kaasneb tervisehüvesid rohkem kui tavalist ja tihti ka palju odavamat toitu süües, kirjutab Medical News Today.

Teatud pestitsiidid, mida tavatoit tihtilugu sisaldab, on tõenäoliselt kantserogeensed, kui neid tarbida suuremas koguses. Nende väikeste koguste pika aja jooksul kumuleeruvat toimet pole aga veel kindlaks tehtud.

Sel nädalal avaldatud uurimuse tulemused viitavad, et sagedasem orgaanilise toidu tarbimine langetab vähi tekkimise riski. 69 000 inimese eluviise ja haiguslugusid uurides selgus, et kõige enam orgaanilisi tooteid söövad inimesed said 25 protsenti vähem vähidiagnoose, võrreldes kõige madalamas koguses orgaanilist toitu tarbivate inimestega.

Eriti langetas orgaanilise toidu pidev tarbimine postmenstruaalse rinnavähi tekkimise tõenäosust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles