Selle aine madal tase veres tõstab infarktiriski poole võrra (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südame tervise jaoks on magneesium ülioluline.
Südame tervise jaoks on magneesium ülioluline. Foto: PantherMedia/Scanpix

Magneesium on üks olulisemaid mineraale, mida meie organism vajab tervete rakkude, kudede ja lihaste ehitamiseks ning toimimiseks.

Magneesium osaleb kehas rohkem kui 300 keemilises reaktsioonis, mis on seotud metabolismi, rasvhapete, proteiinide sünteesiga ja samuti üliolulised südame tervise hoidmisel.

Magneesiumipuudus võib tõsta infarkti saamise tõenäosust 53 protsentivahendab Foodworld Blog Ameerika südameassotsiatsiooni ajakirjas avaldatud uuringu tulemusi.

Magneesiumi piisava taseme tagab tervislik toitumine. Soovitatav magneesiumi päevane tarbitav kogus on 300-400 mg päevas, aga teadusuuringute järgi aitab juba 100 milligrammi päevase koguse sisse võtmisest, et parandada südametervist ja ennetada ohtlikke südamehaigusi.

Suurepärased magneesiumirikkad toidud on näiteks avokaadod, mandlid, banaanid, mustad oad, maapähklid ja maapähklivõi, kartulid, riis, lõhe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles