Paldiski inimestel tuleb eriarsti juurde sõita 50 km kaugusele

Irina Kablukova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastaid Harjumaal Paldiski erakliinikus Mediluks eriarsti jutul käinud patsiendid on oktoobrist sunnitud otsima uue tohtri, sest kliinik jäi haigekassa lepingust ilma. Nüüd tuleb linnarahval arsti jutule sõita 50 km kaugusele Tallinna.

Nii jäid Paldiski inimesed ilma võimalusest käia tasuta kõrva-nina-kurguarsti, günekoloogi, neuroloogi, kirurgi, silmaarsti ja ortopeedi vastuvõtul, kirjutab venekeelne Postimees. Mediluksi juhatuse liikme Natalja Sterzleva sõnul käivad neil praegu läbirääkimised nii konkursi võitnud raviasutustega kui ka haigekassaga. Mediluks tahtis pakkuda allhanke teenust lepingu võitnud firmadele, kel endil Paldiskis puudub koht patsientide vastuvõtuks. Kuid haigekassa konkursi reeglite järgi pole allhange lubatud.

Kliinik palus rahalist toetust tasuta vastuvõttude korraldamiseks ka Lääne-Harju vallalt, kuid abi ei saanud. Vallavanem Jaanus Saadi sõnul oli kliiniku soov saada iga kuu toetust 10 000 eurot kõne all, kuid vallal pole selleks raha.  «Lisaks sellele ei tohi vald eraldada sellist summat ainult ühele teenusepakkujale. Selleks tuleks samuti korraldada konkurss, kuid praegu vallal sellist raha nagunii ei ole,» selgitas vallavanem.

Haigekassa kommunikatsioonijuhi Evelin Tringi sõnul käivad praegu läbirääkimised Lääne-Tallinna keskhaiglaga. Seni oli Paldiski Mediluksil leping 1612 neuroloogi-, 1371 günekoloogi-, 1125 kõrva-nina-kurguarsti eriala ravijuhule. «Ehk jutt käib veidi väiksemast koormusest kui pool kohta – vastuvõtust paar korda nädalas,» lisas ta. 

Kui aga keegi konkursi võitnud raviasutustest sooviks tuula Paldiskisse teenust osutama, siis on selleks vaja taotleda terviseametilt tegevusluba. Selle taotlemine võib võtta paar kuud aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles