Regionaalhaigla onkoloogiakeskus sai kõrgetasemelise tunnustuse osaliseks

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla kiiritusravi keskus.
Põhja-Eesti regionaalhaigla kiiritusravi keskus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Oktoobris sai Regionaalhaiglast esimene Euroopa onkoteraapia ühingu ESMO poolt akrediteeritud onkoloogia ja palliatiivravi integreeritud keskus Balti regioonis. Akrediteering kinnitab, et PERH on viinud onkoteraapia ja palliatiivravi Eestis uuele tasemele.

ESMO (European Society for Medical Oncology) andis akrediteerimistunnistuse Regionaalhaiglale pidulikult üle Münchenis ESMO kongressil. Akrediteering onkoloogia ja palliatiivravi integreeritud keskusena (ESMO Designated Centre of Integrated Oncology and Palliative Care) kehtib aastatel 2019-2021.

«Kaasaegne vähiravi võimaldab haigete eluiga oluliselt pikendada ja paralleelselt läbiviidav palliatiivravi parandab oluliselt nende haigete elukvaliteeti kogu raviperioodi vältel,» ütles PERHi onkoloogia-ja hematoloogiakliiniku juhataja dr Vahur Valvere.

Ta lisas, et akrediteerimise protsess oli pikk ja aeganõudev. «Selle käigus õppisime kõik väga palju, meie palliatiivravi keskus muutus oluliselt tugevamaks ning tervikuna koostöö vähiraviga tegelevate haigla struktuuriüksuste ja palliatiivravi meeskonna vahel on tõusnud täiesti uuele tasemele.» Kõrgetasemeline rahvusvaheline tunnustus annab loodetavasti patsientidele turvatunde ja kvaliteedigarantii.

«On kiiduväärt, et Regionaalhaigla võttis ette ja läbis edukalt põhjaliku vähiravi akrediteerimise protsessi ning loodetavasti saavad sellest innustust ka teised erialad. Seda mitte ainult välise hinnangu saamiseks oma tööle, vaid sisuliste muudatuste tegemiseks. Kaasaegse inimesekeskse ravi puhul on tähtis ravi käsitlemine tervikuna, varasest avastamisest kuni palliatiivse ravini,» sõnas tervise- ja tööminister Riina Sikkut. 

Regionaalhaigla on ka Euroopa vähikeskuste organisatsiooni OECI (Organisation of European Cancer Institutes) täisliige. PERHi kiiritusravikeskus on auditeeritud ja akrediteeritud rahvusvahelise aatomienergia agentuuri poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles