Galerii: vaata üleeuroopalise tööohutuse fotokonkursi võidupilte

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuur (EU-OSHA) valis välja tööohutuse ja töötervishoiu teemalise üleeuroopalise fotovõistluse võitjad – esimene auhind anti poolakas Krzysztof Maksymowiczile foto «Dressmaker» («Õmbleja») eest.


Konkursile laekus üle 2500 töö 36 Euroopa riigist. Esikoha pälvinud fotole on jäädvustatud lähivõte õmbleja tööhoos kätest – foto valiti žürii poolt parimaks, kuna see kujutab riskiennetust kõige lihtsamal kujul.

Oma võidufotot kommenteerides sõnas Krzysztof Maksymowicz, et ta püüdis fotoga jäädvustada üleüldist arusaama tööohutusest, mis on midagi, millega saab arvestada igaüks. «Tulin mõttele pildistada õmblejat töötamas nõela ja sõrmkübaraga – töövahendiga, mida hakatakse tasapisi unustama.»

«Kõige mõjukam on foto, mis paneb tööle kujutlusvõime, tekitab emotsioone ja püüab nii fotograafi kui ka vaataja pilku,» lausus EU-OSHA direktor Christa Sedlatschek. «Üksnes Euroopa Liidu 27 riigis toimub igal aastal seitse miljonit tööõnnetust ja 20 miljonit kutsehaiguse juhtu,» lisas ta.

«Üleeuroopaline fotovõistlus aitab teadvustada tööohutust ja töötervishoidu kogu Euroopas, toetades nõnda meie eesmärki muuta Euroopa töökohad ohutumaks, tervislikumaks ja tootlikumaks,» nentis Sedlatschek.

Esikoha võitja sai auhinnaks 3000 eurot, teise koha võitnud türklane Isa Kurtt sai foto «Grow Up» («Kasva suureks») eest 2000 eurot ning kolmandaks tulnud Saša Kosanovićit (Horvaatia) premeeriti foto «Gold Panning» («Kullapesemine») eest 1000 euroga.

Esimest korda anti välja ka 1000-eurone noorteauhind parimale alla 21-aastasele osalejale, mille pälvis tänavu poolaka Paweł Ruda loominguline ja provokatiivne töö «Cold Sandwich» («Külm võileib»).

Fotokonkursi žüriid juhtis tööohutuse ja töötervishoiu teavitamise ekspert Peter Rimmer koos kolme professionaalse fotograafiga, kelleks olid Mertxe Alarcón (Hispaania), Euroopa fotograafide liidu järgmine president Jørgen Brandt (Taani) ja auhinnatud pressifotograaf Marco Di Lauro (Itaalia) ning tööohutuse ja töötervishoiu kogenud multimeediaspetsialisti Vincent Aubert-Jacquiniga (Prantsusmaa).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles