Uus kogus gripivaktsiini jõudis Eestisse

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljavalentne gripivaktsiin VaxigripTetra.
Neljavalentne gripivaktsiin VaxigripTetra. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi oktoobri keskel selgus, et uus neljavalentne gripivaktsiin on hulgiladudes ja apteekides otsa lõppenud, on uus kogus vaktsiini Eestiss kohale jõudnud.

Ravimiameti tegevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor Klara Saar kinnitas, et käesoleva nädala alguses saabus Eestisse 29 000 annust neljavalentset gripivaktsiini VaxigripTetra, mida hulgimüüjad apteekidele juba väljastavad, vahendab Terviseuudised.  

Terviseameti andmetel on näha, et sel aastal on gripi  vastu vaktsineeritute arv mullu sama ajaga võrreldes kasvanud pea 42 protsenti. Huvi gripivastase vaktsineerimise järgi Eestis on seega suur.

Gripivaktsiinide tootjad planeerisid seekordsel gripihooajal turustada Eestis 87 000 annust gripivaktsiini, mis on ligi 10 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Sellele vaatamata oli gripivaktsiini kättesaadavus hulgimüügist oktoobri lõpunädalateks lõppenud ning apteegid, kellel laovarud otsakorral, otse hulgimüügist enam juurde tellida ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles