Teadlased avastasid, kuidas takistada Parkinsoni tõve progresseerumist

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas uus avastus võib tulevikus peatada Parkinsoni tõve laastava mõju inimeste kehadele?
Kas uus avastus võib tulevikus peatada Parkinsoni tõve laastava mõju inimeste kehadele? Foto: PantherMedia/Scanpix

Parkinsoni tõbi on progresseeruv neurodegeneratiivne haigus, mis mõjutab kehakontrolli ja liikumisvõimet ning mida ei saa välja ravida.

Uus hiirtega tehtud Queenslandi Ülikooli teadlaste uuring annab aga lootust, et üks viis haigust peatada võib olla aju põletikuliste protsesside pidurdamine, vahendab Medical News Today.

Teadlased nõustuvad, et üks osa haiguse karakterisitikast on ulatuslikud põletikulised protsessid ajus. Parkinsonistlike hiirtega läbi viidud uuringus tuvastasid teadlased MCC950 molekuli, mis ründas peamist põletikutekitajat ja peatas efektiivselt haiguse edasi arenemise. MCC950 manustati iga päev suukaudselt ja selle tarvitamine tegi lõpu tempokale ajurakkude hävinemisele, mille tulemuseks oli parem liikumisvõime.

Teadlased loodavad paari aasta pärast edukalt läbi viia ka kliinilised katsed inimestega, nii et avastust saaks kasutama hakata inimkonna Parkinson`i tõvest vabastamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles