Arst selgitab, mitu korda päevas on normaalne urineerida

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pissiva poisi skulptuur Brüsselis.
Pissiva poisi skulptuur Brüsselis. Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Mõni jookseb päev otsa tualeti vahet, teine saab aga mitmetunnise autosõidu ilma metsapeatuseta läbitud. Millest aga sõltub vajadus urineerida?

Keskmiselt käib inimene pissil kuus kuni kaheksa korda päevas, aga täiesti normaalne on käia ka neli kuni kümme korda päeva jooksul, rääkis gastroenteroloog Roshini Rajapaksa portaalile Health.

Urineerimise sagedus sõltub mitmest tegurist – vanusest, põie suurusest, joodud vedelike, sealhulgas kohvi ja alkoholi kogustest. Kahel viimasel arvatakse olevat kuseeritust soodustav efekt, mistõttu pole üllatav, et suured kohvisõbrad ning alkoholitarbijad külastavad tualetti üsna tihti.

Kui märkad, et urineerimisvajadus on muutunud senisest sagedasemaks, võiks selle osas arstilt nõu küsida. Tung tihti ja kiiresti tualetti minna - eriti öösiti – võib viidata üliaktiivsele põiele. Tegu on seisundiga, mil tekivad põielihaste tahtmatud kokkutõmbed, mis annavad märku, et aeg on tualetti minna, isegi kui põis ei pruugi olla veel täitunud. Üliaktiivse põie sündroomi võivad leevendada vaagnapõhjalihaste harjutused.

Kui urineerimisel esinevad muud sümptomid, näiteks kõrvetav tunne, võib tegu olla mingisuguse kuseteede põletikuga. Seetõttu tasuks sellele kindlasti tähelepanu pöörata.

Loe veel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles