Galerii: vähihaiged lapsed saavad rõõmu vastvalminud mängutoast

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonnas uus mängutuba, mis pakub rõõmu lastele, kes peavad pikka aega haiglas viibima. 

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu ja Kalevi kommivabriku poolt läbiviidud heategevuskampaania käigus kogutud 25 511 euro abil rajati Tallinna Lastehaiglasse ja Tartu Ülikooli Kliinikumi mängutoad, mis aitavad toetada vähihaigete laste ravi ja muuta pikaajaliselt haiglas viibivate laste elu veidigi rõõmsamaks.

Kolm aastat tagasi tegi Kalevi kommivabrik liidule ettepaneku neid toetada ning lepiti kokku, et kampaania on suunatud Tartu onkoloogiaosakonda uue mängutoa ehitamisele. Tol ajal ei osanud aga keegi arvata, et raha jääb üle ja koguneb lausa poole rohkem, rääkis Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu esindaja Märt Avandi, kuidas Tallinna Lastehaigla väiksed vähipatsiendid uue mängutoa said.

«Haiglas olek on vahel piinarikas. Ja kui on võimalus natukenegi oma meelt lahutada ja näha midagi peale palatiseinte, on see ikkagi väga suur asi. See aitab nii last kui lapsevanemat ja on väga vajalik,» sõnas Avandi.

Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonna juhataja Kadri Saksa sõnul sai osakond sellise mängutoa, millest alati unistatud oldi. «Laste elus on mäng väga oluline. Kui rääkida meie osakonnast, kus lapsed viibivad väga pikka aega, siis selline rõõmus ja värviküllane mängutuba viib kindlasti mõtted haige olemiselt eemale,» rääkis Saks. Mängimine kedagi arsti sõnul otseselt terveks ei tee, küll aga annab põhjuse palatist välja tulemiseks. Samuti on mängutoas võimalik proovida erinevaid sport- ja liikumismänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles