Apteekides saab gripi vastu vaktsineerida veel viimaseid päevi

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin saabus Eesti apteekidesse müügile juba oktoobris.
Gripivaktsiin saabus Eesti apteekidesse müügile juba oktoobris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti apteekide ühendus kutsub apteekidesse kõiki, kel veel gripivaktsiin tegemata, sest selline võimalus on kasutada veel 10. novembrini Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Kuressaares.

«Tänaseks on apteekides vaktsineeritud juba 7000 inimest. Eesti apteekide ühendusel on hea meel, et niivõrd suur osa Eesti inimestest on seda võimalust juba kasutanud. Kõik need, kes on veel vaktsineerimata, saavad seda teha apteekides kuni laupäevani,» sõnas proviisor ning apteekide ühenduse juhatuse liige Kristiina Sepp. Ta lisas, et apteekidesse on varutud piisavalt vaktsiini ja valida saab nii kolme- kui ka neljavalentse vaktsiini vahel.

Sepa sõnul aitab apteekides vaktsineerimine ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest.

Apteegid asuvad mugavates ja lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka peale tööpäeva. Apteekides viivad vaktsineerimist läbi tervishoiuteenuse osutajad.

Eelmisel gripihooajal haigestus viirusesse tuhandeid ning suri ligi sada inimest. Eesti elanikkonnast on gripi vastu vaktsineeritud vaid neli protsenti, mis on Euroopa madalaim näitaja. Sepa hinnangul oli see kurb statistika ajendiks ka pilootprojekti käivitamisele.

Pilootprojekt «Gripiviiruse vastu vaktsineerimine apteegis 2018/2019 hooajal» kestab 10. oktoobrist 10. novembrini valitud apteekides üle Eesti. Vaktsineerida saab Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Kuressaares kokku 15 apteegis. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid: Apotheka, Benu, Südameapteek ja Euroapteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles