Valvearsti teenus võiks tuua leevendust EMOde suurele koormusele (1)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja Vassili Novaki sõnul aitaks olulorda EMOdes leevendada see, kui vältimatut abi saaks teatud perearstikeskuste juures üldarstilt ka õhtuti ning mõned tunnid nädalavahetustel.

«Mitu perearsti keskust panevad õlad kokku ja tekitavad ühe valvegraafiku, et oleks võimalik pakkuda kohest arsti vastuvõttu, üldarsti vastuvõttu inimesele, kes tuleb kohe nüüd ilma eelneva aja broneeringuta,» selgitas Novak oma nägemust «Aktuaalsele kaamerale».

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut ütles, et kui tahame inimesi EMOdest ära suunata, siis valvearsti või õe vastuvõtu võimaldamine seal kohapeal ikkagi kinnistab inimeste harjumust liikuda EMOsse.

Minister pani kõigile inimestele südamele, et vajaduse korral tuleb kindlasti arsti poole pöörduda, olgu selleks perearst või erakorralise meditsiini osakond, igal juhul ei tohiks keegi vajaliku abita jääda.   

Sikkut lisas, et ta kohtub arstidega taas ülejärgmisel nädalal, et arutada, kas valvearsti teenuse saaks käivitada juba tuleval aastal.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles