Treeningvideo: kolm harjutust, mida saad igal pool teha

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjutused sobivad koduseks treeninguks.
Harjutused sobivad koduseks treeninguks. Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Treening koosneb kolmest harjutusest, mis kiirendavad südamerütmi ja arendavad lihaseid ning nende tegemiseks ei ole vaja mitte ühtegi vahendit. 

Ehk tuleb sul kedagi oodata või järjekorras seista ning tekib äkiline soov oma keha liigutada. Fitnesstreener Katie Austin näitab portaali Health videos kolm lihtsat harjutust, millega saad südamerütmi kiirendada ja jõudu kasvatada. 

1. Küljed

Võta õlgadest laiem harkseis, pane käed kõrvade juurde ning küünarnukid jäävad külgedele. Tõsta põlv üles, tuues samal ajal küünarnukki alla. Tee harjutust kümme sekundit ning vaheta pooli. Kõhulihased peaksid olema kaasatud. 

2. Kükk ja jalatõste

Jalad õlgade laiuselt mine kükki. Suru end läbi kandade üles ning siruta parem jalg selja taha. Tee sama teise jalaga. Tee harjutust vaheldumisi mõlema jalaga 30 sekundit. 

3. Ühe jalaga kätekõverdus

Mine põlvedel kätekõverduse asendisse. Tõsta üks jalg üles ja siruta see enda taha välja. Painuta küünarnukke ja mine rinnaga maha. Seejärel suru end jälle üles ning korda. Tee harjutust mõlemale poolele kümme sekundit. 

Vaata videost, kuidas Austin harjutusi ette näitab: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles