Postimehe eksperiment: kuu ajaga oluliselt langenud D-vitamiini tase tõi hirmu naha vahele (1)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
D-vitamiin aitab terve püsida.
D-vitamiin aitab terve püsida. Foto: PantherMedia / Scanpix

Postimees kogus pärast suve kokku kuus inimest, kes käisid septembris ja oktoobris SYNLABi laborites oma D-vitamiini taset mõõtmas. Ometi avastas septembris nii mõnigi, et on ilmselt liiga vähe päikest saanud, sest vitamiinitase oli alampiiri lähistel. Oktoobrikuu veelgi madalam näit aga suisa ehmatas inimesi.

Pärast septembrikuist mõõtmist hakkas D-vitamiini (4000 ühikut) regulaarselt juurde manustama ainult Andres. Helina ja Moonika, kelle vitamiinitase oli septembris väga madal, veel toidulisandit tarvitama ei hakanud, vaid üritasid esiti muutusi teha toitumises – süüa pisut rohkem muna ja kala. Paraku said mõlemad naised suure ehmatuse osaliseks, kui näit oli kuu ajaga Helinal langenud 41,5 ning Moonikal 41,1 nmol/L-ni.  Võiks öelda, et pärast seda mõlemad suisa jooksid apteeki D-vitamiini ostma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles